Divendres, 10 De Juliol De 2020
Plaça major 3, Granja d'Escarp - 25185
Telèfon: 973 782198 
Fax: 973 782012

Novetats

26/03/2017

LA MARXA SENDERISTA DEL BAIX SEGRE APLEGA MIG MILER DE PARTICIPANTS A LA GRANJA D’ESCARP EN LA SEVA 9a EDICIÓ


Foto

La jornada, integrada dins el circuit de marxes saludables Marxa.cat, ha ofert quatre rutes que han anat dels 6 als 24 kilòmetres.

La Marxa Senderista del Baix Segre ha celebrat aquest matí a La Granja d'Escarp la seva novena edició en una jornada que ja és tot un clàssic del calendari senderista de les terres de Ponent. La cita, integrada un any més dins el circuit de marxes saludables Marxa.cat, ha aplegat un total de 500 participants.

L'organització, a càrrec de l'Ajuntament de La Granja d'Escarp, el CE Amics Caminadors de La Granja i l'Associació de Dones del Baix Segre, ha ofert als participants quatre rutes que anaven dels 6 als 24 kilòmetres, amb l'objectiu que tothom pogués gaudir d'un dia desport i natura, fos quina fos la seva condició física. 

Els quatre recorreguts tenien en comú el tram inicial, per bifurcar-se a partir del kilòmetre 3. Així, la ruta anomenada Les Cales constava de 6,6 kilòmetres; la ruta El Purroig, d'11,7, passant pel Barranc de La Grallera, el Mas del Fontant, el Pantano de Baix i El Purroig; la ruta L'Engivós, de 18,70 kilòmetres, que passava pel Pantano de Baix per la Grallera, la Vall la Dona i el peu de Montmaneu, on el participants que ho desitjaven podien fer l'ascens del pic, tornant pel camí de l'Engivós; i per últim, la ruta La Cresta (23,40 km), l'aposta estrella d'enguany, que afegia el pas pel davant dels Corrals i continuava per un camí ample cap a La Cresta, amb 2 kilòmetres de sendera amb unes vistes espectaculars del tram final del riu Segre, que cedeix les seves aigües a l'Ebre. La tornada es feia pel tram final de l'Aiguabarreig, amb l'ermita de Sant Jaume, acabada de rehabilitar, en primer terme.

Diversos factors fan d'aquesta una marxa d'allò més atractiva per als caminants i corredors, però tal vegada el més destacable sigui la varietat, encant i bellesa dels paratges per on transcorre la ruta, començant per l'exuberància de vida de l'Aiguabarreig, les valls de Secà, l'omnipresent Montmaneu, i el tapís de colors dels arbres fruiters en floració, que justament es troba en el seu moment més àlgid durant la celebració de la Marxa. 

AL FACEBOOK.DE L'AJUNTAMENT HI ANIREM PENJANT FOTOS.

Un calendari amb vuit marxes

El projecte Marxa.Cat és una iniciativa esportiva que va néixer a Lleida l'any 2015 fruit de la unió de sis marxes populars arreu de les comarques lleidatanes. Té com a objectiu promoure els hàbits saludables, la pràctica de l'esport i l'alimentació saludable, així com una actitud de compromís i respecte per l'entorn. El circuit pretén donar valor al concepte de marxa popular entès com una activitat no competitiva, oberta a tothom, de ritme lliure, lligada al descobriment del valor del territori i sense ànim de lucre. El segell Marxa.cat vol ser, doncs, distintiu de qualitat, de garantia, de seriositat i empatia cap als participants, amb trets didentitats característics i comuns, com ara la pràctica de l'esport i la vida saludable, el circuits reduïts i sense dificultats, l'escassa presència de sucres i l'adopció d'esmorzars alternatius per a celíacs i vegetarians. Mapa Web