Dimecres, 16 De Gener De 2019
Plaça major 3, Granja d'Escarp - 25185
Telèfon: 973 782198 
Fax: 973 782012

Novetats

06/03/2018

PRESENTACIÓ A LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA DE LA MARXA SENDERISTA DEL BAIX SEGRE


Foto

Cinc rutes, una d'elles adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, a la cita, que se celebrarà aquest diumenge a La Granja d'Escarp i que col·laborarà amb Aremi.

La Diputació de Lleida ha acollit avui la presentació de la Marxa Senderista del Baix Segre, que diumenge vinent celebrarà la seva desena edició a La Granja d'Escarp emmarcada dins el circuit Marxa.cat de marxes saludables de Ponent.

La presentació ha comptat amb la participació del diputat Josep Ibarz; Manel Solé, alcalde de La Granja d'Escarp; Elisenda Ros, representant d'Aremi; i Enric Agustí, granjolí i usuari de l'Associació Aremi.

En la seva intervenció, Josep Ibarz ha felicitat els organitzadors per una iniciativa que permet practicar esport i salut, però sobretot pel fet que, coincidint amb el desè aniversari de la Marxa, li hagin donat aquest vessant solidari pel fet de col·laborar amb Aremi, amb la qual cosa la jornada adquireix un valor afegit i compta amb el ple suport de la Diputació de Lleida.

La cita ja és un clàssic en el calendari senderista de les comarques lleidatanes, amb una participació que en les darreres edicions ha superat els 500 inscrits. La gran novetat d'aquest any és que la Marxa Senderista del Baix Segre serà solidària, ja que destinarà 1 euro de cada inscripció a col·laborar en un projecte social de l'associació lleidatana Aremi. A més, i atenent a un suggeriment d'aquesta entitat, ha creat l'anomenada Ruta Blanca, una ruta reduïda, de menys de 3 quilòmetres (2,95 concretament) i adaptada, sobre asfalt i totalment plana (3 metres de desnivell), per tal que tothom pugui gaudir de la jornada sense cap problema.

Pel que fa a la resta de recorreguts, l'organització ha disposat quatre rutes que abasten dels 7 als 24 quilòmetres, ja que la jornada està pensada perquè tothom pugui gaudir d'un dia d'esport i natura, sigui quina sigui la seva condició física. Les quatre rutes són la Punteta Roja-Ruta Verda (7 km i un desnivell de 150 metres), la Vall la Dona-Ruta Blava (16,50 km/desnivell 350 m), l'Engivós-Ruta Roja  (19,50 km/desnivell 500 m) i La Cresta-Ruta Negra (24,10 km/desnivell 650 m).

A més, l'organització manté la voluntat de fer una marxa més tranquil·la, per això continua proposant que la sortida sigui oberta dins d'un horari que es mourà entre les 8.30 i les 9.30 hores. La primera mitja hora es destinaria a les rutes més llargues (roja i negra), mentre que la segona mitja hora seria preferentment per a les rutes més curtes (verda i blava). També es tornarà a oferir el servei de ludoteca de 8.30 a 14.00 hores i hi haurà dos zones daparcament, esmorzar de benvinguda, avituallaments i entrepà de carn a la brasa o entrepà vegetarià en acabar.

De la mateixa manera, i tal com ja es va fer l'any passat, la Marxa Senderista del Baix Segre tornarà a formar part del projecte Marxa.cat, el circuit de marxes saludables de Ponent que vol promoure els hàbits saludables, la pràctica de l'esport i l'alimentació saludable, així com una actitud de compromís i respecte envers l'entorn.

Quant a les inscripcions, es poden fer presencialment a l'Ajuntament de La Granja d'Escarp (dies laborables de 10h a 13h) o bé online.

Podeu trobar més informació de la Marxa Senderista del Baix Segre clicant AQUÍ.

Text i foto: Diputació de LleidaMapa Web