Diumenge, 25 De Agost De 2019
Plaça major 3, Granja d'Escarp - 25185
Telèfon: 973 782198 
Fax: 973 782012

Novetats

19/09/2018

L’ESCOLA EXECUTA NOVES ACTUACIONS PER ACABAR AMB ELS PROBLEMES D’HUMITAT I CONDICIONAR LES AULES


Foto

Les reformes s’han dut a terme durant l’estiu i han donat continuïtat a les que ja es van efectuar l’any passat al centre.

L'Escola Sant Jaume de La Granja d'Escarp ha aprofitat les darreres vacances d'estiu per tal de dur a terme un seguit d'actuacions com a continuació de les que es van realitzar durant l'estiu del 2017, tot plegat amb l'objectiu d'acabar amb els problemes d'humitat i millorar les condicions d'ús de les aules del centre.

Aquests treballs s'han estructurat en dos fases, una primera de paleteria i la segona destinada a millorar les instal·lacions. 

Pel que fa a la paleteria, s'han dut a terme tres actuacions bàsiques. A la primera, s'ha efectuat una reforma interior d'una aula afectada per humitats (contigua a les aules reformades l'any passat), on s'ha enderrocat el paviment i la solera existents, per reparar l'estanquitat perduda afegint aïllament tèrmic i una làmina impermeable sota el nou emmacat de graves i la nova solera de formigó; la segona intervenció ha consistit en el tractament d'humitat en el sòcol perimetral de façana, amb injeccions químiques per generar una barrera a les humitats per capil·laritat; finalment, s'ha procedit a canviar la porta d'accés a l'aula i els revestiments d'acabats de paraments verticals interiors, a nivell de muntatge d'arrimador perimetral amb fusta tractada contra la humitat, pintura de paraments verticals i horitzontals, nou paviment de terratzo amb acabat polit, i ajust dels tiradors de persiana a la nova configuració de revestiments de l'aula.

De la mateixa manera, també s'ha procedit a la reparació de les canals interiors de coberta, en l'àmbit de les dos façanes longitudinals mitjançant la neteja de la zona, reposició de peces soltes i trencades i folrat superior de la canal amb folrat de tela asfàltica autoprotegida per a exterior. 

Respecte a les instal·lacions, s'ha procedit a la reforma de la instal·lació de calefacció de l'aula per desplaçar els acumuladors i procedir a la instal·lació de 23 emissors i acumuladors nous, com també a la reforma de la instal·lació elèctrica per adaptar-la a la nova instal·lació de calefacció. 

Aquestes actuacions, amb un cost aproximat de 30.000 euros, suposen la continuació de la millora i reforma de l'edifici escolar, una construcció que, donada la seva antiguitat, requereix actuacions constants per tal de mantenir-lo en condicions d'ús. L'Ajuntament vol agrair la voluntat del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya de realitzar aquestes actuacions de manteniment i millora que fan possible la prestació adequada del servei. Mapa Web