al contingut a la navegació Informació de contacte

El veïnat escollirà amb els seus vots quin serà l’acabat de l’avinguda Lleida, l’eix vertebrador i d’entrada al poble

L’Ajuntament, que es va marcar aquesta obra com a prioritària per aquesta legislatura, va informar aquest dijous de les quatre propostes entre les quals s’haurà de triar. El projecte es troba en la fase final de redacció i té com a objectiu dignificar l’estat de la via i que deixi de ser una carretera per integrar-se plenament en l’entramat urbà.

DIVENDRES 02 JULIOL 2021

El veïns i veïnes de l’avinguda Lleida de La Granja d’Escarp escolliran amb els seus vots com serà l’acabat de la urbanització d’aquest eix principal d’entrada al poble.

L’Ajuntament va celebrar aquest dijous al Centre Cívic una reunió explicativa amb els veïns i veïnes de l’avinguda Lleida per tal d’informar-los de les diferents propostes i fer-los partícips de la decisió final, convidant-los a escollir l’opció preferida. De fet, aquesta reunió era la culminació d’un procés que es va iniciar quan l’Ajuntament va enviar a cada casa la documentació amb les quatre propostes d’acabats de la urbanització i convidant-los a la trobada d’aquest dijous. Ara, el consistori ha facilitat al veïnat una butlleta que, degudament omplerta amb la proposta preferida, s’haurà de lliurar a l’Ajuntament abans del dimecres 7 de juliol.

Cal remarcar que l’avinguda Lleida és l’eix vertebrador i d’entrada principal al poble, amb la qual cosa l’equip de govern es va marcar com a prioritat i com a projecte de legislatura dignificar el seu estat i que, molt més enllà de ser una carretera, s’integrés en l’entramat urbà passant a ser un nou vial del poble.

Va ser amb aquestes premisses que, des de fa mesos, es va començar a treballar en la redacció del projecte constructiu i en la recerca de finançament per poder afrontar la inversió econòmica que suposa l’obra. En aquest darrer sentit, l’Ajuntament ja té concedits ajuts del PUOSC 2020-2024 (Pla únic d'obres i serveis de Catalunya), del Pla d’aigües de Diputació de Lleida i del conveni signat amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Pel que fa al projecte, aquest es va encomanar als tècnics del Consell Comarcal del Segrià, que n’estan acabant la redacció. El projecte havia de contemplar i resoldre qüestions com ara afavorir el desenvolupament del municipi; millorar el vial d’accés a la població tant a nivell visual com pel que fa a la mobilitat i operativitat; intentar afavorir que els habitatges i magatzems en planta baixa d’aquest vial puguin implantar nous negocis d’emprenedoria empresarial i activitats complementàries; renovar les xarxes de serveis bàsics existents (aigua, clavegueram, reg, enllumenat públic, telecomunicacions,...); i la implementació d’arbrat i mobiliari urbà.

Ara serà el veïnat el que decidirà, mitjançant el seu vot, sobre els acabats d’una obra emblemàtica i que l’equip de govern de l’Ajuntament s’ha marcat com a prioritària per aquesta legislatura, i que ha d’estar acabada a mitjans del 2022.

Document Actions