al contingut a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament demana una subvenció a Cultura per executar la fase final de consolidació i adequació de l’ermita de Sant Jaume

L’actuació consistirà en el condicionament dels accessos i del paviment i té un pressupost de 20.000 euros, la meitat dels quals seran assumits per recursos propis del consistori

DIJOUS 15 SETEMBRE 2022

L’Ajuntament de La Granja d’Escarp ha presentat una sol·licitud de subvenció al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per tal d’executar la fase final de les tasques de consolidació i adequació de l’ermita de Santa Jaume, amb el condicionament dels accessos i el paviment de l’immoble.

La petició s’emmarca dins la voluntat de l’equip de govern de l’Ajuntament de mantenir i potenciar el patrimoni històric i cultural, i arriba després de les diferents actuacions realitzades per fases sobre aquesta emblemàtica ermita. Així, i després de la consolidació de les parets i la col·locació de la coberta, ara s’ha preparat de manera consensuada amb l’Associació d’Amics de l’Ermita de Sant Jaume la documentació tècnica amb les actuacions de condicionament del paviment, una actuació que permetrà l’ús de l’immoble per a les activitats culturals i de difusió dels diferents elements de patrimoni municipal. De la mateixa manera, hi ha la voluntat de dur a terme tasques d’excavació i assegurament de la sitja ubicada a l’exterior de l’ermita.

Les actuacions tenen un cost previst de 20.000€ i es sol·licita una subvenció de 10.000€, mentre que la resta anirà a càrrec dels recursos propis de l’Ajuntament. Per a la coordinació i direcció de les obres s’ha sol·licitat la col·laboració del Departament d’Arqueologia que depèn dels Serveis Tècnics de la Diputació de Lleida.