al contingut a la navegació Informació de contacte

La Marxa Senderista del Baix Segre aplega 500 participants en la seva edició més solidària

La cita ha recollit fons per a Aremi i Down Lleida en una jornada en la que els participants han pogut optar entre quatre rutes que anaven des dels 3 fins als 24 kilòmetres.

DIUMENGE 13 MARÇ 2022

La Marxa Senderista Solidària del Baix Segre-De l’Aiguabarreig a Montmaneu ha celebrat aquest diumenge la seva 12a edició, que suposava el retorn després que en els dos anys anteriors no s’hagués pogut celebrar arran de la pandèmia. La jornada ha estat organitzada per l’Ajuntament de La Granja d’Escarp i ha aplegat 500 participants.

Aquesta ha estat una de les grans notícies al voltant d’una cita que, malgrat el parèntesi obligat dels anys 2020 i 2021, és ja tot un clàssic en el calendari senderista de les terres de Ponent i del calendari de Marxa.cat, el circuit de marxes saludables de Ponent, del qual en forma part.

L’altre gran punt d’interès ha estat el fet que la Marxa Senderista del Baix Segre s’ha consolidat com a jornada solidària, atès que 1€ de cada inscripció s’ha tornat a destinar a col·laborar, a parts iguals, en els projectes de dos entitats locals, Aremi i Down Lleida.

Al marge d’això, els participants han pogut gaudir d’un territori magnífic i ple de contrastos naturals per fer activitats d'oci i esportives. Per tal que tothom trobés la ruta més adequada per a les seves condicions i aptituds, els inscrits han pogut escollir entre quatre recorreguts que anaven des dels 3 fins als 24 kilòmetres, la més curta de les quals era gratuïta per a les persones amb mobilitat reduïda i acompanyants. D’aquesta manera, tothom ha pogut triar la seva ruta i el seu ritme, caminant o corrent, per gaudir de la millor manera possible d’un dia d’esport i natura. A més, l’organització ha tornat a oferir el servei de ludoteca durant tot el matí, tot agraint molt especialment la tasca dels voluntaris/es, sense els quals no seria possible dur a terme la jornada.

Entrant en més detalls en les rutes, la més curta ha estat la blanca, anomenada Les Cales, de 3,20 kilòmetres i accessible per a persones amb mobilitat reduïda. La ruta blava, anomenada La Punteta Roja, tenia 10 kilòmetres; la ruta roja, anomenada Els Corrals, en tenia 17; i la ruta negra, la més llarga, s’anomenava La Vallfera, era de 24 kilòmetres i tenia 660 metres de desnivell acumulat. El tret de sortida de les rutes s’ha donat a les 8.30 hores, excepte per a la ruta blanca, que s’ha posat en marxa a 10.30 hores. Totes les rutes han arrancat des de la plaça Nova, davant del local social de La Granja d’Escarp.

Podeu veure més fotos clicant AQUÍ.

Galeria d'imatges

Document Actions