al contingut a la navegació Informació de contacte

Tornen els jocs tradicionals a la plaça del Sequer de La Granja d'Escarp

L'Ajuntament ha dissenyat un espai amb aquesta finalitat gràcies a un treball d'adequació i pintura al terra. Consta de set jocs: el planetari, el mirall, les xarranques, el laberint, el tres en ratlla, el twister i la cursa.

DIMECRES 21 SETEMBRE 2022

La plaça del Sequer, un espai de La Granja d’Escarp que ja comptava en les seves parets amb elements com ara el magnífic poema d'Itaca i un dibuix de l'skyline del municipi, passarà a tenir un seguit de jocs tradicionals, d’oci i educatius, que s'han pintat les darreres setmanes al terra de la plaça, per tal que en puguin gaudir i jugar tots els veïns i veïnes del poble.

Aquesta iniciativa de l’Ajuntament està concebuda com un nou espai educatiu i de lleure obert a tothom. Ofereix, en total, set jocs tradicionals que conviuen en aquest espai i dels quals s’informa mitjançant un tríptic que conté les corresponents instruccions per a cadascun d’ells.

Així, hi ha el planetari, en què des de l’exterior s’ha d’arribar al centre del sistema solar sense trepitjar les línies i els planetes; el mirall (hi poden jugar fins a 6 persones), en què una persona balla sobre un cercle blau i les dels cercles verds l'han de seguir sense perdre el ritme; les xarranques (fins a 5 persones), que consisteix en llençar una pedra als quadrats de colors i saltar amb un o dos peus fins a la casella on caigui; el laberint (fins a 5 persones), en el qual cal situar-se sobre les petjades d'un color i arribar a l'altra banda seguint la línia i sense xocar amb ningú; el tres en ratlla (2 persones), consistent en que, amb tres pedres, cal aconseguir fer una ratlla unida per tres dels cercles de color taronja abans que l'altra persona; el twister (fins a 6 persones), en què, per torns, cal llençar una pedra al quadrat de colors i una altra al peu i la mà, i segons on caigui cal posar aquella extremitat al seu color; i la cursa, que proposa diferents proves, com ara salts, córrer o fer equilibris.

Podeu veure més fotos en aquest ENLLAÇ.

També podeu veure el plànol amb la distribució dels jocs i les instruccions de cadascun d'ells en el document adjunt.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

Document Actions