al contingut a la navegació Informació de contacte

La Granja d'Escarp

20200314_141715.jpg

El municipi de La Granja d'Escarp esta situat al Sud-oest de la comarca del Segria.

El poble es troba a 78 m. d'altitud, en un meandre del Segre. El nucli antic és dominat per l'anomenada Punta del Calvari, on hi ha les ruines d'una fortalesa antiga i restes de ceràmica de tipus roma, aràbic i també medieval. L'església parroquial de Sant Jaume, situada al centre del poble, és un edifici de finals del segle XVIII, amb façana de línies neoclàssiques i campanar adossat de planta quadrada coronat per una torre vuitava,l'altar major també és neoclàssic.

La població ha crescut al sector de la carretera, que va cap a Seròs i passa per damunt del riu Segre on a pocs metres s'hi troba el monestir que dóna nom a la vila. També s'ha estès cap a la zona de les piscines anant cap a Mequinensa, on gairebé al final del terme s'hi troba l'antiga ermita romànica de Sant Jaume ara arruïnada.

El casc antic de la població és de cases que com a molt tenen dos pisos, però cap a les parts noves s'hi ha construït blocs de pisos.

Té una superfície total de 3.866 ha de les quals 18,21 ha son de superficie urbana, 1.471,01 son de superficie forestal i 2.376,78 son de superficie agrícola. La principal activitat agrícola es la fruita (préssec,nectarina,peres,cireres,albercoc).

La cua de l'embassament de Riba-roja juntament amb la unió dels rius Segre i Cinca formen davant del poble de La Granja d'Escarp L'Aiguabarreig un espai natural,(L'Aiguabarreig és una zona humida de gran transcendència com a àrea de reproducció hivernada i sojomada de una fauna migratòria) constituint un atractiu pel paisatge de natura hi els esports aquàtics.

El terme municipal limita amb els municipis de Seròs, Massalcoreig, Mequinensa i torrent de Cinca.

Les vies de comunicació que ens uneixen amb les poblacions veïnes són les següents:

Carretera comarcal LP 7041 que arrenca de la antiga N-II que pasa per les viles de Soses , Aitona i Seros i camins veïnals asfaltats que ens uneixen amb Massalcoreig , Maials i Mequinensa.